Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

Θέλω να σχολιάσω το γεγονός ότι κάθε νέος εισηγητής μας δείχνει και ένα καινούριο λογισμικό για να το διδάξουμε στους ανυποψίαστους συναδέλφους μας. Συνήθως το βλέπουμε λίγο και λέμε θα το μελετήσουμε στο σπίτι καλύτερα. Εγώ έχω σημειώσει περισσότερους από 15 τίτλους ή ομάδες λογισμικών που κάποια στιγμή πρέπει να δω. Για να το κάνω αυτό πρέπει πρώτα να ασελγήσω στο pc μου με το να εγκαταστήσω ένα σωρό προγράμματα, κάτι που θα με οδηγήσει μετά σε ένα μεγαλοπρεπές format. Και επειδή τέτοια ώρα …τέτοια λόγια... προτείνω αν φυσικά μπορεί και ο φίλος Σωτήρης να κάνει μια λίστα με τα λογισμικά και κάθε ένας από εμάς με μορφή ψηφοφορίας να προτείνει με ποια είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί ως επιμορφωτής.
Έτσι τουλάχιστον θα αποκτήσουμε και μια εικόνα για το ποιά τελικά είναι αυτά που εμείς οι απλοί δάσκαλοι νομίζουμε ότι θα προσθέσουν αξία στο έργο μας.
Παρακάτω βάζω τα λογισμικά που έχω σημειώσει. Καλό είναι να προσθέσετε αυτά που εγώ έχω ξεχάσει, ώστε μέχρι το τέλος να έχουμε μια πλήρη λίστα.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Word, Excel, Powerpoint)
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ
FRONTPAGE
PHOTOSHOP
MULTIMEDIA BUILDER
WEBQUEST
INSPIRATION (εννοιολογικοί χάρτες)
ΑBAKEIO (Χελωνόκοσμος - Ταξινομούμε - Μυκήνες - Ζωγράφοι 19ου & 20ου αι.)
GOOGLE EARTH
ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - (παραγωγή κειμένων)
REVOLUTION NATURAL(Capture εικόνες από οθόνη web,)
CAMTASIA 3.0 (Grab από οθόνη, web, Grab κίνηση κλπ.)
SNAGIT8 (όπως CAMTASIA λιγότερο επαγγελματικό)
MICROWORLDS PRO
TABLETOP GR (Βάση Δεδομένων)
FANTAMORPHY (μια εικόνα τη μετασχηματίζει σε άλλη)
HOTPOTATOES (σταυρόλεξα, ακροστοιχίδες κουίζ ... )
MODELLING SPACE
NATURAL ART

1 σχόλιο:

admin είπε...

Γιάννη συγγνώμη που δεν έβαλα όλα τα λογισμικά αλλά είδες και το πρωί αντιμετώπισα ορισμένα προβλήματα και αυτό ήταν ένας συμβιβασμός. Η επιλογή έγινε με το σκεπτικό προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές. Αλλά και πάλι εξαίρεσα τα λογισμικά Office, και το ζωγραφικό μια και ούτως ή άλλως θα τα χρησιμοποιήσουμε μάλλον αναγκαστικά...
Από τα υπόλοιπα frontpage, multimedia builder, photoshop αυτά μάλλον απευθύνονται σε μας οπότε αν θέλουμε τα χρησιμοποιούμε.