Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Καμιά πατρίδα... καμιά ερώτηση...

Μια καλή λύση, λοιπόν, πριν πέσουμε με τα μούτρα στη μελέτη των 194 ερωτήσεων -αν δεν απατώμαι- είναι Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους!!! Θα ξεφύγει στα σίγουρα το μυαλό σας από τα ανοικτού ή κλειστού τύπου λογισμικά και την προσοχή στην ούγια της ερώτησης...
"Γουέστερν, φιλμ νουάρ, κωμωδία (σουρεάλ), road movie και θρίλερ" μάζεψε τα όσκαρ -ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και β' αντρικού ρόλου (Χαβιέ Μπαρδέμ).Σου δημιουργεί ένταση αμείωτη, σε "κρατάει" και δεν πιστεύεις στα μάτια σου αυτή την περιπέτεια που εκτυλίσσεται μπροστά σου. Και όταν τελειώνει πάλι δεν το πιστεύεις (ότι τελείωσε...).
Επιστρέφοντας, βέβαια, επέστρεψαν και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις και τα σενάρια που δεν έφτασαν -λέει- και χρειάζονται κι άλλα...
Η 15η του Μάρτη δεν αργεί, αλλά όταν έρθει και τελειώσει, μήπως να γυρνούσαμε αυτήν την πραγματικά εκπαιδευτική εμπειρία με τίτλο:
Καμιά ερώτηση για τους πιστοποιημένους;;;
λέω μήπως...

2 σχόλια:

Christos είπε...

Πήγα και είδα την ταινία που μας πρότεινες, σινεφίλ Έλενα, "Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους ή τους old men", όπως είναι ο αμερικάνικος τίτλος.
Στα πολύ σωστά σχόλια που έκανες για την ταινία να προσθέσω ότι ενώ έχεις το στομάχι σου σφιγμένο σ' όλη τη διάρκειά της, δεν υπάρχει και λύτρωση στο τέλος. Ο ψυχοπαθής δολοφόνος είναι και ο μόνος που την γλυτώνει!!!
Δεν βλέπω, δηλαδή, τι κοινό θα μπορούσε να έχει η ταινία με τα ΠΑΚΕ!

Elena Elliniadou είπε...

Χρήστο μου, έχεις απόλυτο δίκιο! Η βία υπάρχει παντού και δεν έχει και χάπι εντ. Λογοπαίγνιο με τον τίτλο ήταν η σχέση με το πακε.