Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Ξεμπλόγκαρε!

Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο Ξεμπλόγκαρε που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Μεταξύ των στόχων του διαγωνισμού είναι να υποβληθούν και ιδέες για το πως οραματίζονται οι μαθητές την ψηφιακή Ελλάδα.

Η υποβολή συμμετοχών ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου 2008 και ολοκληρώνεται στις 16 Μαϊου 2008. Ο πρώτος νικητής κερδίζει 3000 € και ο δεύτερος 2000 €.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, υπουργού Οικονομικών και Παιδείας, αναφέρθηκε και η δράση Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ανά μαθητή, που προβλέπει την προμήθεια μαθητικών φορητών υπολογιστών, για κάθε μαθητή! (...σταδιακά!) Η επιλογή και η προμήθεια των μαθητικών φορητών υπολογιστών θα γίνει μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Δύο λύσεις που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση είναι ο «φορητός των 170 δολαρίων» του Νίκολας Νεγκρεπόντε, ο οποίος προορίζεται όμως για αναπτυσσόμενες χώρες, και το Classmate PC της Intel.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλό Χρήστο.
Λέω να φτιάξω με τα παιδιά μου ένα Blog, αλλά αν έχω καμια καλή προσφορά τα νοικιάζω . Ετσι κι αλλιώς ο διαγωνισμός του δημοτικού θα είναι διαγωνισμός μπαμπάδων... άντε και μαμάδων

Elena Elliniadou είπε...

Πάντως, κόρη φίλης και συναδέλφου, Α' γυμνασίου, φτιάχνει, ακολουθώντας τους συμμαθητές της, σελίδα στο hi-5που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Γονείς, προσοχή.